Dingen die je "moet" bereikt hebben. Een illusie?

Op 4 mei ben ik 30 jaar geworden.
Al twee maanden op voorhand was ik hier over aan het stressen, op dit moment heb ik zelfs een week verlof omdat ik wilde " bekomen" van het 30 jaar worden. 

De dag na mijn verjaardag stond ik bij mijn ouders in hun keuken lekker pessimistisch te doen. Want ik had niets bereikt in mijn leven en hier stond ik dan, 30 jaar en ik woon nog altijd in het zelfde huis en werk nog altijd voltijds voor een groot bedrijf. 

Want met mijn 30 jaar woon ik al 10 jaar alleen. 

Maar na  er over nagedacht te hebben, is er veel gebeurd en veranderend. 
Door de jaren heen heb ik samen met mijn ex een bedrijf gehad, zijn goede vrienden van mij verongelukt, ben ik 3,5 jaar gestudeerd, heb ik mijn autorijbewijs behaald, ben ik 3 keer van job veranderd, heb ik mensen losgelaten die mij met negativiteit omringde en heb ik mensen leren kennen die mij echt willen leren kennen en die mij nemen zoals ik ben.

Maar wat heb ik bereikt:

- mijn auto rijbewijs
- een diploma

Dat is zeker niet slecht, maar stiekem wil ik meer. Meer dingen bereikt hebben zodat andere mensen kunnen zeggen die doet het goed.
Dit is menselijk, maar zo fout. De wijze raad van mijn vader over mijn pessimistisch gedrag tegenover de dingen die ik nog niet bereikt heb gaat als volgt

Je moet voor je eigen uitmaken wat je belangrijk vind om te bereiken in je leven en wat je hiervoor wilt opgeven.
Wij zijn allemaal unieke persoonlijkheden en je moet zeker niet de groep volgen.

De reis is belangrijker dan het doel dat je voor ogen hebt. 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Een nieuw begin ( Grote opruimactie )

Vast zitten in je huidige job.

Mijn Financiën: 18 maanden ver.