Vast zitten in je huidige job.

Ik werk in een branche waarbij er een komen en gaan is van mensen. Die het beter vertrekken omdat ze een beter loon willen of willen doorgroeien om assistent te worden. Vandaag vertrekt er een collega van mij om assistent te worden in een andere winkel.
Een 1,5 jaar geleden zou ik jaloers geweest zijn omdat ze het werd en ik niet. Nu weet ik niet goed hoe ik mij daar bij voel.
Daarom schreef ik voor mijzelf op een papier ben ik nog wel gelukkig in mijn huidige job? 
Het antwoord daarop is nogal lang, kort komt het er op neer dat er een paar mensen zijn die al lang weg willen, en spijtig genoeg voor mij  laten ze dit elke dag zien/voelen. Op dit moment is mijn sympathie echt over, ik kan het mij niet meer opbrengen om medeleven te tonen, gewoon om de reden dat ze te hard zagen en klagen. Dit zorgt voor de nodige stress voor mij op het werk.
Buiten  dat zijn we chronisch onderbemand, we doen al weken meer uren en eerlijk gezegd ben ik het gewoon beu.
Ik wil juist minder gaan werken niet meer:)
Wil ik graag assistent worden? 
Neen, de verloning is niet naar de prestaties die je moet leveren. Ze zeggen dat je het moet doen omdat het je het wilt doen. Sorry dat is echt bullshit.
Dat is zeggen werk maar heel hard en doe maar veel overuren als er zieken zijn voor 50 euro meer per maand. (overuren worden opgespaard)
Trouwens ze hebben mij al heel duidelijk gemaakt dat ik niet assistent waardig ben.
Heb ik genoeg uitdaging in mijn job? 
Uitdaging heb ik niet echt, maar wat je verwacht van een job in de distributie. Deze zou ik wel kunnen krijgen. Maar de verloning blijft wel het zelfde. Ik heb nu heel hard het gevoel van ik wordt er niet voor betaald om beslissingen te nemen, waarom zou ik het dan doen?
De conclusie 
Door het lezen van van de blog van https://fireme.nl/ over de wijziging van zijn beleggingsstrategie* (Ik ga mijn beleggingsstrategie niet veranderen :))
Toch ben ik een aantal leuke auteurs tegen gekomen,Tony Robbins sprak mij het meeste aan. Ik had hem al is gehoord op YouTube in één van zijn motivatiefilmpjes, Na lang twijfelen en eigenlijk uit pure noodzaak omdat ik het gevoel had dat ik hier niet alleen uit zou komen heb ik het boek "Stap in je grootsheid" gekocht.
Dit geeft voor mij het gevoel van een houvast, omdat ik moest begrijpen waarom ik deze gevoelens nu krijg van ontevredenheid in mijn huidige job en waarom ik er naar mijn gevoel niet uit geraak.
Op dit moment ben ik halverwege het boek en kan ik je toch al een aantal dingen zeggen.

Waarom voel ik mij nu zo?
De afgelopen maanden is er veel veranderd, ze nemen van een goed team mensen weg om een team in een andere winkel te versterken. Alleen word ons team hierdoor minder stabiel. Het feit dat we al vanaf oktober onderbemand zijn zal hier zeker geen goed aan doen. En de verhoudingen van prestatie op de werkvloer onder werknemers is niet mooi verdeeld waardoor dat de werkdruk voor sommige mensen heel hoog ligt. We hebben sinds een maand een nieuwe verantwoordelijke, dit wil zeggen andere regels en wetten.

Waarom heb ik het gevoel dat ik vast zit, en dat ik er niet uit geraak? 
Dit ligt puur aan mijzelf, want ik trek mijzelf voor een groot stuk naar beneden. Ook al denk ik dat mijn huidige verantwoordelijke te veel in het verleden blijft hangen ivm mijn kunnen.

Daarom ga ik een aantal dingen veranderen, ten eerste ik ga terug studeren in januari, ook al jaagt mij dit de stuipen op het lijf en schrik om te falen zit er goed in en ik ga meer uit mijn comfortzone komen.

Wie weet wat er nog allemaal uit het boek  "Stap in je grootsheid" komt van Tony Robbins.

Meet up Utrecht, ik kom eraan met mijn gele auto en mijn bijstandsverzekering in het handschoenen kastje voor noodgevallen en twee gps'en.


*https://fireme.nl/2019/05/07/wijziging-in-beleggingsstrategie/

Reacties

  1. Knap dat je weer motivatie hebt gekregen om te gaan studeren en heel stoer dat je met de auto naar Utrecht komt :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Mijn afwezigheid in tijden van Corona.

Financiële doelen die ik niet behaald heb in 2019.

Optie 2