Ongekend, is onbemind.

Hoe groot kunnen  je doelen/dromen zijn?
Zijn ze te groot of juist te klein?
Grijp je te hoog of te laag?

Deze vragen stel ik mij wel eens nadat mijn wederhelft mij er weer eens op wijst dat ik mijn doelen voor binnen 5 jaar te hoog stel.

Je kunt je misschien de vraag stellen voor mij of voor hem?

Als ik hem zeg dat ik binnen de 5 jaar een huis, één kind en al een deel gespaard wil hebben voor mijn eerste eigendom om te verhuren trekt hij wit weg, als ik zo blijf praten over mijn dromen loopt hij gillend weg.

Het is mij al opgevallen als je iets doet dat er nog niet veel je hebben voor gedaan de kans groot is dat ze je met angst in de ogen aankijken en denkt dat de wereld gaat vergaan.

Neem nu mijn belegging via Mozzeno, nadat ik hem had verteld dat ik 500 euro had gestort op mijn account en dat ik aan 5 "notes" een lening had toegekend van 100 zei hij in alle paniek, zou je dat wel doen straks krijg je uw geld niet meer terug.

Aangezien mijn vrienden op de slack groep het hadden over Flatex kon ik natuurlijk niet anders dan het beleggers platform is uittesten. Volgende week weet ik of ik mijn bonus van 100 euro heb gekregen. Vandaag heb mijn eerste VWRL gekocht. Gisteren vertelde ik mijn wederhelft dat ik een beleggers account had geopend en je raad het al maar hij vroeg in paniek of het zeker geen scam was. Na de sussende woorden dat mijn slack vrienden het al hadden uitgetest kalmeerde hij een beetje.

Doordat ik ben beginnen letten op mijn uitgaven en op goede maand 400 a 500 euro spaar kan ik 500 euro stekken in leningen van Mozzeno en een 100 euro zetten op mijn Flatex account om er hopelijk 100 euro meer uit te halen.


"Elke gedachten die ik uitvoer, is als een zaadje planten en dit water geven. Voor je het weet heb je een heuse boom."
Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn Financiën: 18 maanden ver.

Een nieuw begin ( Grote opruimactie )

Woonbonus... Bah