Per onGELUK een huis gekocht

Jullie moeten om te beginnen weten dat ik graag bij mijn vriend woon. We wonen in een rustige buurt, onze buren zijn toffe mensen. De winkels en speeltuin/park zijn op wandelafstand. En ja, zeker niet te vergeten mijn vaste kosten zijn heel laag. 

Wat dat je ook moet weten is dat ik in mijn 31 jarig bestaan nog nooit op het punt heb gestaan om samen met iemand een huis te kopen tot nu. 

Van nature uit denk ik teveel na, je zou bijna kunnen zeggen dat ik alles over analyseer. Go with the flow hoort zeker NIET in mijn leven thuis. En toch hebben we een huis gekocht op drie dagen tijd. 

Mijn vriend zegt al een aantal jaren tegen iedereen die het wil horen dat hij een huis wilt kopen. Hij is zelfs van werk veranderd om zijn droom te kunnen waarmaken. Hij kijkt daardoor ook geregeld naar immo site's. 
Wij zijn nu ongeveer 1.7 jaar samen en zoals in elke relatie is het geven en nemen. Omdat ik niet diegene wil zijn die dat zijn dromen aan diggelen slaat wil ik gerust is mee zien naar huis dat hij mooi vind. Natuurlijk heb ik hem wel eerst duidelijk gemaakt dat ik graag op zijn appartement woon en dat het van mij  nog wel een aantal jaar mag duren eer we iets kopen. 

Mijn vriend weet perfect wat hij in een huis zoekt. 

- Een garage

- Omheinde tuin

- Min 3 slaapkamers

- Rustige buurt

- Goed woon - werk verkeer

- In de buurt van zijn moeder

- Genoeg parkeerplaats

Maar ja, ik weet ook perfect wat ik zoek in een huis. 

- Rustige buurt

- Gerenoveerd

- Gunstige EPC

- Liefst zonnepanelen

- Geïsoleerd dak

- Houtkachel 

- Goed woon - werk verkeer 

- Gunstig KI 

- Tuin

- Min 3 slaapkamers

- Bad 

Kortom een huis dat volledig in orde is. Eerlijk, ik had gedacht dit is een utopie dus ik zit lekker safe, ik had al bijna een vreugde dansje gedaan. 

Na het zoveelste huis dat ik in de grond boorde omdat het niet aan mijn wensen voldeed ging ik voor het grote gebaar. 
Ik had een huis gezien in de buurt van zijn moeder, volledig in orde maar de foto's spraken boekdelen, er was geen bad en het lag 25.000€ boven ons budget. Ik belde voor een afspraak en 3 dagen nadien konden we gaan zien. 

Halverwege de woning keek mijn vriend naar mij en we wisten, dit huis is HET. 

De afwerking van het huis is heel goed gedaan, 3 slaapkamers en een zolder. Het dak is geïsoleerd en vernieuwd. De keuken is nog geen 10 jaar oud, automatische poort, garage, een leuke tuin, houtkachel, alarmsysteem, badkamer ( zonder bad en beneden ), goed gelegen, dicht bij mijn vriend zijn moeder. KI en EPC zijn heel gunstig, goed woon - werkverkeer. automatisch rolluiken en 3 dubbel glas. 

SHIT dacht ik toen we buiten kwamen, ik heb zojuist mijn eigen ramen ingeslagen. Na overleg van een 10 min ergens op parking, wisten we wat we gingen doen. Ik belde voor een tweede afspraak, maar deze keer overdag. Er moesten gewoon fouten zijn aan dat huis, dat kon niet anders. Daarbij hadden we afgesproken dat als er niets mis was dat we ineens een bod gingen doen. Wel serieus onder de vraagprijs. 

Onze tweede kijkdag was op een zondag om 10 s'mogens in de regen. Buiten het feit dat de badkamer beneden is en zonder bad vonden we geen enkel minpunt aan het huis. Het moet zelfs niet meer geschilderd worden. 

Omdat ik de diegene ben dat twijfelachtig stond tegenover de aankoop van het huis liet mijn vriend de keuze geheel aan mij. Daar stonden we dan in de keuken en ik deed een bod van 335.000€ dit vonden ze te weinig, wat ik wel begrijp. We hebben uiteindelijk een midden weg gevonden waarvan  beide partijen tevreden over zijn. 

De huidige aankoopprijs van het huis laat ik even achterwegen aangezien dit privé is.
Even een foto van ons toekomstig huis.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn afwezigheid in tijden van Corona.

Beleggen 2019